Welkom

Welkom op de site van de Stichting Vrienden van  Hospice Boxtel. Het hospice is 7 januari 2013 in gebruik genomen. Op deze site vindt u informatie over de totstandkoming , de voortgang en de organisatie rondom het hospice. Daarnaast vindt u op de website informatie over de wijze waarop u uw betrokkenheid bij het hospice kunt  omzetten in een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van het hospice.

 

Het Hospice te Boxtel, wat onder zorggroep Elde valt, heeft de naam  Acacia gekregen.

 

Wat

Een hospice is een huis waar mensen hun laatste levensfase in een huiselijke sfeer kunnen doorbrengen. Het hospice moet dan ook die huiselijke sfeer uitdragen en geen  associatie oproepen met  een ziekenhuis. Naast de gastenkamers is er een huiskamer met zithoek, eethoek, TV en leestafel. Er zijn geen bezoektijden, familie mag komen wanneer het hun schikt. Huisdieren mogen, in overleg,  meegebracht worden. Voor familie is  slaapgelegenheid aanwezig. De drie gastenkamers mogen met eigen spullen worden ingericht.

 

Idee en realisatie Hospice Boxtel

Enkele jaren geleden hebben enkele Boxtelnaren van de seniorenraad, waaronder oud-wijkzuster Mw. Cis van Heesch,  het voortouw genomen tot de oprichting van een hospice in Boxtel. Uit haar eigen praktijkervaringen bleek dat er behoefte was bij patiënten en de mensen om hen heen om de laatste periode van hun leven te kunnen doorbrengen in een warme huiselijke sfeer . Een stuurgroep vanuit het KBO heeft het idee verder uitgewerkt en Zorggroep Elde bereid gevonden om een hospice in Boxtel te realiseren. De Bezoekvrijwilligers van Stichting Nabij (www.stichtingnabij.org) zijn benaderd om de vrijwilligers voor het hospice te organiseren.

Vanuit de stuurgroep is een stichting, Vrienden van het Hospice,  in het leven geroepen die zorgt  voor extra  financiële  middelen.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via Zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel  tel.nr. 0411.634171,  emailadres:hospice-acacia@zgem.nl of frontoffice@zgem.nl